Wraps kennen we allemaal, maar heb jij al eens gehoord van een tosti wrap? Een normale wrap wordt opgerold met lekker veel groenten, vlees of vis en nog allerlei andere ingrediënten. Wij hebben hier een recept waarin we een gegrilde wrap maken zoals een sandwich, met een andere manier van ‘oprollen’. We noemen dit een heerlijke tosti wrap!

Bij de snelle en gemakkelijke tosti wrap proef je bij elke hap alle ingrediënten. Deze welbekende ‘foodhack’ komt van TikTok en is een hele hype geworden. De truc is simpel. Je snijdt de tortilla-wrap door de helft. Op elke kwart voeg je ingrediënten toe. Je vouwt hem vervolgens kwart voor kwart op en roostert hem tot je de perfecte tosti wrap hebt! Hieronder leggen wij jou stap voor stap uit hoe je de tosti wrap maakt en welke variatiemogelijkheden lekker zijn. 

Deze verrukkelijke tosti wrap zet je al binnen 5 minuten op tafel. De tosti wrap is een super leuk idee voor een snelle lunch. Het is gemakkelijk mee te nemen maar ook handig om direct te serveren. Je kunt het bord met de tosti wrap mooi opmaken waardoor het niet alleen verrukkelijk smaakt maar er ook nog eens aantrekkelijk uitziet.

Ingrediënten
• 1 grote volkoren wrap
• 1 grote tomaat
• rucola of een slamix
• magere kipfilet
• magere kruidenkaas
• kruiden naar eigen smaak

Bereidingswijze
Stap 1: Was alle groenten en snijd de tomaat in mooie dunne plakjes.
Stap 2: Snijd de wrap in zoals op onderstaande foto staat aangegeven. Beleg elke kwart met een ander ingrediënt. Vervolgens vouw je de wrap steeds een kwartslag op in de goede volgorde.
Stap 3: Grill de wrap tot deze heerlijk krokant is. Nu heb je een heerlijke tosti wrap!

Tip: Houd je ingrediënten over? Gebruik deze dan als bijgerecht! Van de groenten die over zijn kun je bijvoorbeeld een kleine salade maken.

Tosti wrap (Tiktok wrap) maken stap voor stap
Tosti wrap (Tiktok wrap) maken stap voor stap

Tosti wrap variaties

Je kunt allerlei verschillende combinaties bedenken voor de fantastische tosti wrap. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een tosti wrap met kaas, tomaat, spinazie en hummus. In plaats van kaas zijn mozzarella, tonijn, gehakt, tofu stukjes, bacon en ham ook erg lekker. Wil jij meer groente variatie? Dan kun je denken aan paprika, ui, radijs, witte kool en geraspte wortel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hummus niet zo lekker vindt. Dan kun je ervoor kiezen om zuivelspread, brushetta, groentespread, avocado of pesto te gebruiken voor je tosti wrap. Varieer er lekker op los zou ik zeggen!

Ben jij benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen? Zlim helpt jou bij het afvallen, ontwikkelen van een gezond eetpatroon en een gezondere levensstijl. Neem gerust contact met ons op en maak eenvoudig een afspraak met een van onze begeleiders. De specialisten van Zlim stellen met veel plezier een programma voor je samen zodat jij het leven vol met energie en vertrouwen tegemoet kunt gaan!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?