De verleiding om ’s avonds bij de TV een bakje chips te eten is heel groot, maar chips is natuurlijk niet de meest gezonde keuze. Gelukkig hebben wij een heerlijk recept voor gezondere tortilla chips met een heerlijke guacamole dip! De chips en de dip zijn heel makkelijk om zelf te maken, en het is veel gezonder dan chips en een kant-en-klare guacamole dip uit de supermarkt. Lees snel verder voor het hele recept:

Benodigdheden voor de chips:

  • 4 volkoren wraps
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 1 snuf cayennepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuf zout

Benodigdheden voor de guacamole dip:

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 stuk limoen
  • 1 snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.
  2. Snijd de wraps in 8 stuks met een scherp mes of pizzasnijder.
  3. Meng de olie met een snufje zout, paprikapoeder en cayennepoeder.
  4. Meng de wrap driehoekjes door de olie met je handen tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en overlap ze niet.
  5. Bak ze in ca. 10 minuten in de oven tot ze iets knapperig en licht bruin zijn.
  6. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil, en doe de avocado in een bakje.
  7. Maak een teentje knoflook schoon, hak deze helemaal fijn en voeg dit toe aan de avocado.
  8. Prak de avocado en knoflook samen.
  9. Snijd een partje limoen en voeg wat limoensap toe aan de avocado en knoflook. Gebruik niet te veel, de limoen is alleen om de guacamole een frisse smaak te geven.
  10. Voeg de snuf zout toe, en prak de avocado met een vork tot guacamole.
  11. Wanneer je de tortilla chips uit de oven haalt, laat ze een beetje afkoelen voor je ze serveert.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?