Gordijnen dicht, kaarsjes aan. Op de bank met een dekentje en een fijn boek of een spannende serie: De een verkneukelt zich al maanden op de huiselijke gezelligheid van die donkere maanden van het jaar, voor de ander kunnen die maanden niet snel genoeg voorbij zijn. Ze missen letterlijk zonlicht en de energie van de zomermaanden. En voelen zich vaker somber en meer vermoeid: Een winterdip ligt op de loer.

Speciaal voor diegenen hebben wij wat tips op een rijtje gezet om deze tijd van het jaar wat makkelijker door te komen.

  • Buitenlucht

Wellicht een open deur, maar oh zo belangrijk: zorg dat je elke dag naar buiten gaat. Dikke jas aan en flink doorstappen. De buitenlucht heeft een opbeurend effect en zal je goed doen. En als de zon schijnt levert het ook nog eens vitamine D op.

  • Eet gezond.

Juist als je je niet zo goed voelt heb je de neiging om zoetigheid te eten.  Dit heeft als gevolg dat je een suikerdip krijgt en vervolgens weer zin in zoet krijgt. Een vicieuze cirkel dus. Eet in de wintermaanden veel groenten, eiwitten en volkoren producten. Die helpen je je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Met een stabiel humeur tot gevolg.

  • Eet chocola

Wist je trouwens dat pure chocola (minimaal 75%) ook helpt om je humeur te verbeteren? In pure chocola zit een stofje waardoor je hersenen endorfine aanmaken. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd: Het maakt je blij en geeft je een gelukkig gevoel. 

  • Ga offline

Je whatsapp, mail en social mediakanalen kunnen ongemerkt veel energie opslurpen. Blijf eens bewust een dag(deel) of een heel weekend offline. Zo heb je echt even tijd voor jezelf, zonder dat iemand je kan storen. En het zal je verbazen dat, als je nadien je apparaten weer aanzet, je helemaal niet heel belangrijke dingen gemist hebt.

  • Let op je slaap

Je lichaam verbruikt in de koudere maanden meer energie om warm te blijven. Het is met name in de herfst en de winter zeer belangrijk om een goede nachtrust te krijgen. Een belangrijkste symptoom van de winterdip is een verstoord slaappatroon. Zorg voor regelmaat en structuur door op tijd naar bed te gaan en op tijd weer op te staan. Lees hier meer over tips voor een goede nachtrust.

Benieuwd naar wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?