Je kent het wel, de hele dag gaat het prima, maar ’s avonds sta je toch weer de keukenkastjes te plunderen. Dat gezonde leven kan je ineens even niets meer schelen en die reep Tony’s Chocolonely ziet er oh zo verleidelijk uit. Voordat je het weet zit je op de bank de karamel zeezout tussen je tanden uit te pulken en ziet de lege wikkel op je schoot liggen… Oeps. Maar geen nood, Zlim staat voor je klaar en geeft je tips om minder te snacken en snaaien.

Zorg voor een voedzaam ontbijt en lunch

Als je door deze maaltijden goed verzadigd bent heb je minder trek tussendoor. Een voedzaam ontbijt kan bestaan uit een ruime portie magere kwark met muesli (zonder suiker) en een stuk fruit. Als lunch kies je voor een maaltijdsalade of volkorenbrood met mager beleg, aangevuld met een zuivelproduct of een kop soep.

Begin de dag me teen goed ontbijt

Probeer een vast dagritme aan te houden

Neem dagelijks op dezelfde tijden pauze om te eten en drinken. Houd hierbij je normale patroon aan. Door op vaste momenten te eten raakt je lichaam gewend aan dit patroon en zul je minder snel trek krijgen tussen de pauzes door.

Eet voldoende vezels en eiwitten

Zowel vezels als eiwitten zorgen voor een goed verzadigingsgevoel. Vezelrijke producten zijn volkoren graanproducten (waaronder brood), groenten, fruit en peulvruchten. Eiwitrijke producten zijn vlees, vis, kip, ei, zuivelproducten en sommige vleesvervangers.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Doordeweeks zul je wellicht wat beter zijn voorbereid door je normale dagritme. Probeer in het weekend dezelfde voorbereiding te nemen als op een normale werkdag. Zet je eten van die dag vast klaar op het aanrecht of in de koelkast. Als je brood al gesmeerd is of je salade al klaar staat, zal de verleiding om voor iets anders te kiezen minder groot zijn.  

Zorg voor voldoende gezonde snacks

Haal extra veel gezonde snacks in huis, zoals fruit, groenten, noten, zuivelproducten, rijstwafels of volkoren crackers. Zet deze gezonde snacks in het zicht. Bijvoorbeeld een emmertje snacktomaatjes of een schaaltje wortel op tafel of het aanrecht. Als het in het zicht staat, word je sneller getriggerd om het te pakken. Dit geldt dus andersom ook voor ongezonde snacks. Zorg dat je deze uit het zicht zet, dus in de kast of kelder ermee!

Zlim gezonde voeding

Doe slim boodschappen

Ga altijd naar de supermarkt met een boodschappenlijst en zorg dat op dat boodschappenlijstje extra gezonde snacks staan (denk aan tomaatjes, komkommer, radijsjes, ongezouten noten, zuivelproducten, eieren). Het beste tijdstip om boodschappen te doen is net na een maaltijd. Als je geen trek hebt is de verleiding minder groot om ongezonde dingen in je winkelwagentje te leggen. En wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten!

Poets je tanden eerder in de avond

Heb je ’s avonds last van lekkere trek? Poets dan alvast je tanden. Een simpele truc, maar hij werkt! Door de mint smaak van de tandpasta, zul je veel minder snel geneigd zijn om nog iets te gaan snoepen. En je kunt ook sneller naar bed, want je tanden zijn immers al gepoetst.

Een gezond eetpatroon met Zlim

Al deze tips passen bij een gezond eetpatroon. Als je dan toch een keer zwicht voor die Tony’s Chocolonely reep, is dat dus zonder schuldgevoel. Want Zlim helpt je met jouw balans tussen gezond en genieten! Wil je meer weten over bewust eten en een gezonde levensstijl? Neem contact op met de dichtsbijzijnde Zlim vestiging voor een uitgebreid kennismakingsgesprek.

Wil jij inspiratie voor heerlijke en gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?