Sperziebonen zijn het hele jaar door goed verkrijgbaar in de winkel. Als je niet zoveel tijd hebt om een maaltijd te bereiden kies dan voor sperziebonen uit de diepvries. Diepvriesgroenten worden direct na de oogst ingevroren. Er gaan dus weinig vitamines of mineralen verloren. Ook alle andere goede voedingsstoffen zijn gewoon nog in de groenten aanwezig. Vaak bevatten diepvriesgroenten meer vitamines dan verse groenten, omdat verse groenten soms een aantal dagen in de winkel of bij de groothandel liggen. Zorg dat je altijd een voorraadje in je diepvries hebt liggen, zodat je altijd groenten in huis hebt. Ook op de dagen dat je weinig tijd hebt om te koken. Let er wel op dat er geen extra toevoegingen bij zitten, zoals vet, zout, suiker of ‘natuurlijk aroma’.

Ingrediënten voor 4 personen:
• 600 gr aardappels
• 450 gr sperziebonen
• 150 gr verse geitenkaas (light)
• 150 gr ongebrande notenmelange
• 2 uien
• 4 tenen knoflook
• 3 el olijfolie
• 2 tl nootmuskaat
• 2 tl kaneel

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappels en kook ze in ruim kokend water met een beetje zout gaar.
2. Kook ondertussen ook de sperziebonen gaar.
3. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de uien 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
4. Snijd de geitenkaas in stukjes. Hak de noten grof.
5. Voeg de sperziebonen en het uienmengsel toe aan de puree en stamp grof.
6. Voeg de geitenkaas, noten, nootmuskaat en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm nog even door.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?