Een niet voor de hand liggende combinatie; zlimmen als je zwanger bent. Of juist wél? Angela Verspaget (36) is ruim 35 weken zwanger van haar tweede kindje en heeft tijdens beide zwangerschappen heel bewust gekozen een Zlim programma te volgen.

Terwijl heel België afgelopen augustus puft van hitte op de tropisch warme dagen, gaat Angela sporten. “Eerlijk is eerlijk, ik heb het best zwaar nu met deze warmte. Ik werk nog, ben al moeder, en dan die buik… Toch ga ik juist straks even lekker sporten. Als mijn workout en ozonbehandeling er weer op zitten, voel ik me altijd weer energiek. Bovendien is het fijn om juist nu dat schouderklopje te krijgen van de Zlim dames. Daar knap je van op!”

Angela heeft een eigen kapsalon. Een jaar of 8 geleden zat haar bedrijf in hetzelfde pand als een Zlim vestiging. “Ik ben nooit echt te zwaar geweest, maar ik wilde wel graag blijven zoals ik was. Een sportschool met al die apparaten en gewichten is niets voor mij. Omdat Zlim bij mij in het gebouw zat was het een logische stap om daar te gaan sporten.” Puur voor conditie en onderhoud volgde Angela daar dus al diverse programma’s. Met af en toe een tussenstop.

Aangepast programma volgen tijdens de zwangerschap

“Toen ik ruim drie jaar geleden zwanger raakte van de eerste, sportte ik op dat moment niet. Maar ik dacht wel gelijk; dikker word ik toch wel, maar dan wel graag gecontroleerd.” Ze besloot te gaan sporten. En hoewel je zou denken dat het bij Zlim vooral om afvallen gaat, vonden ze het helemaal niet vreemd dat Angela juist nu wilde sporten. Zoals gebruikelijk stelde Zlim een programma op maat op, met oefeningen die je tijdens de diverse fasen in je zwangerschap nog goed kunt uitvoeren. Angela: “En dat werkte, ik heb tot 37 weken gesport!”

Nu bij de tweede zwangerschap hoopt Angela dat weer zo lang te blijven doen. Dit keer zat ze midden in een kuur toen ze zwanger raakte. “Omdat ik normaal vooral de nadruk leg op de benen, billen en buik, heb ik al vrij snel aangegeven zwanger te zijn. Sommige oefeningen kun je met een groeiende buik gewoon beter niet doen. Mijn programma werd direct aangepast. Je wordt echt goed begeleid bij Zlim. Ik deed laatst een oefening die niet erg soepel ging met mijn buik. Dat merkte de medewerkers direct op. De oefening werd aangepast naar iets wat wél lukte.”

Zelf zou ze andere vrouwen die zwanger zijn absoluut aanraden om tijdens hun zwangerschap bij Zim te gaan sporten. “Het prettige bij Zlim vind ik de persoonlijke aandacht en de op maat gemaakte programma’s. Tijdens mijn zwangerschapsprogramma doe ik naast de gebruikelijke Zlim oefeningen ook ontspanningsoefeningen en bekkenbodemtraining. De ozonbehandeling daarna is een echte verwennerij en ook nog eens goed voor de huid, nu mijn buik steeds dikker wordt.”

Zlim sporten tijdens en na de zwangerschap

Fit en vitaal door passend voedingsadvies

Naast sporten in de cabines geeft Zlim voedingsadvies. Ook tijdens je zwangerschap kan dat goed van pas komen. Angela: “Ik kan me niet voorstellen dat ik tijdens de zwangerschap 30 kilo aankom. Mijn lijf heeft het al zwaar genoeg! Het voedingsadvies is niet heel anders dan toen ik niet in verwachting was. Het gaat er vooral om dat je gezonde keuzes maakt. Weet wat je eet. Door de combinatie van dit advies en het sporten word ik gecontroleerd dikker.”

Op deze manier blijf je gedurende je zwangerschap fit en vitaal. En dat werpt z’n vruchten af. Na de bevalling van haar eerste was Angela ook weer snel op de been. “Ik voelde me echt heel goed. Zo goed, dat de kraamhulp mij af en toe echt moest wijzen op het feit dat ik net bevallen was. Ik was na een paar weken alweer aan het werk en topfit.”

De juiste balans

Ook, of juist, als je zwanger bent blijft het dus belangrijk om de balans te vinden tussen gezond en genieten. “Ik hou echt van lekker eten en ook van chocola! Als ik niet zwanger ben drink ik graag een wijntje, maar ik ben wel altijd bewust bezig met wat ik eet. Een dag lekker alles eten is prima, als je volgende dagen maar balans zoekt. En ach ja, ik mis best dingen die ik nu niet mag eten, zoals rauwe dingen. Ik verheug me ook echt op een portie oesters na de bevalling, inclusief een glaasje wijn.”

Ook sporten tijdens je zwangerschap?

Wat Angela van Zlim vindt? “Zlim werkt voor mij! Dat was zo vóór mijn zwangerschap, nu tijdens de zwangerschap en zeker straks na de bevalling.” Wil jij ook fit blijven tijdens je zwangerschap? En sporten onder persoonlijke begeleiding? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging van Zlim en ervaar wat we voor jou kunnen betekenen tijdens of na de zwangerschap.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?