Ben jij dol op bijzondere soepjes? Dan is deze rode bietensoep echt iets voor jou! Door de appel en zure room krijgt heeft de soep een fijne zoete en romige smaak. Geniet ervan.

Ingrediënten

• 500 gram rode bieten
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 700 ml groentebouillon
• 1 appel
• peper en zout
• 1 el olijfolie
• 2 el zure room

Bereidingswijze

1. Snijd de ui en knoflook fijn.
2. Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
3. Haal de schil van de bieten en snijd ze in grove stukken.
4. Voeg de bieten en appel toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
5. Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.
6. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een beetje zure room.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?