Voor veel vrouwen is chocolade een guilty pleasure en dus moeilijk te weerstaan. Goed nieuws voor jullie! Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat pure chocolade helemaal niet slecht voor ons is en zelfs meerdere gezondheidsvoordelen heeft. Belangrijk is dat je chocolade pakt met minstens 70% cacao. Maar wat zijn die gezondheidsvoordelen dan?

Chocolade maakt je blij!

Cacao verhoogt het stofje serotonine in je hersenen, je gelukhormoon. Dit is meteen de reden dat vrouwen tegen de tijd dat ze hun menstruatie hebben echt kunnen snákken naar cacao. De hormonen liggen vaak overhoop waardoor het serotonine gehalte daalt en dan kunnen ze een extra shot van het gelukstofje wel gebruiken.

Chocola kan je helpen tijdens het afvallen

Pure chocolade zorgt ervoor dat je minder zin krijgt in ongezonde voeding omdat het je bloedsuikerspiegel helpt stabiliseren en je lichaam zo minder behoefte heeft aan suiker. De antioxidanten in pure chocola zorgen er dan weer voor dat je metabolisme wordt verhoogt! En je metabolisme zorgt voor een hogere verbranding, win-win dus!

Chocolade is goed voor de hersenen

Wist je dat pure chocolade je slim maakt ;)? De bloedtoevoer naar je hersenen neemt namelijk toe waardoor ben makkelijker dingen onthoudt en je een hogere concentratie hebt.

Natuurlijk is het eten van pure chocolade alleen gezond wanneer dit met mate gebeurt. Houd een maximum aan van ongeveer twintig gram per persoon per dag voor volwassenen. Maar al met al genoeg redenen om af en toe te genieten van een heerlijk stukje pure chocolade!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?