De pastinaak wordt gerekend tot de ‘vergeten groenten’. Super zonde, want deze smaakmaker zit boordevol voedingsstoffen. De pastinaak is familie van de gewone wortel, maar is qua structuur wat zachter en de smaak is enigszins zoet en anijsachtig. Wij hebben een super lekker recept met deze vergeten groente!

Ingrediënten (4 personen): 

  • 400 gram pastinaak
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram wortel
  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 gram oesterzammen
  • 60 gram hazelnoten 
  • 2 eetlepels roomboter

Bereiding:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de pastinaak en de wortel in stukken. 
  2. Verhit 1 el roomboter in een grote soeppan, fruit hierin de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg vervolgens de wortel en pastinaak toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. 
  3. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 500 ml water toe. Laat afgedekt 15-20 minuten koken, of totdat de groenten gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer. 
  4. Hak in de tussentijd de hazelnoten in grove stukken. Snijd de oesterzwammen eventueel in kleinere stukjes.
  5. Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen, voeg de laatste twee minuten de gehakte hazelnoten toe. 
  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de oesterzwammen en hazelnoten. 

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?