Wij zijn dol op comfortfood! Deze paddenstoelenrisotto is daar een perfect voorbeeld van. Na een lange dag werken of op een knusse zondag met je gezin scoor je hier zeker weten punten mee!

Ingrediënten:

  • 150 gr risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tijm
  • 25 gr roomboter
  • 150 gr diepvries doperwten
  • 300 gr gemengde paddenstoelen (kies een kant en klare mix in de supermarkt of koop een variatie die jij lekker vindt!)
  • 100 gr spinazie 
  • Peper en zout
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houd dit warm.
  2. Snipper de rode ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter.
  3. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat de risottorijst deze opnemen. Zodra dit gebeurd is voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit nog een paar keer tot de risotto ca. 25 minuten in totaal zachtjes heeft gekookt.
  4. Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak in een koekenpan met een beetje boter tot ze iets geslonken zijn.
  5. Als de risottorijst bijna klaar is voeg je de boter, tijm, doperwten en spinazie toe en bak je deze mee totdat de spinazie mooi is geslonken.
  6. Als laatste voeg je 2/3 van de Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer goed door tot een smeuïg geheel.

Verdeel de risotto over de borden en verdeel de overige kaas bovenop, voor een lekkere bite ook heerlijk met een handje rucola!

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?