Sperziebonen, ook wel prinsessenbonen genoemd, zijn een goede bron van B-vitamines, ijzer, kalium en zink. Ook bevatten ze veel eiwitten en vezels waardoor je langer een vol gevoel hebt. Er zijn verschillende manieren om de sperzieboon te bereiden. Vaak worden ze gekookt maar je kunt ze ook heel goed roerbakken zoals in dit gerecht.

Ingrediënten (4 personen):
• 200g volkoren noodles
• 400g sperziebonen (gesneden AH)
• 300g kipfilet
• 1 winterpeen
• 2 bosuitjes
• 2 tenen knoflook
• 4 el sesamzaadjes
• 2 el sesamolie
• 1 ½  el sojasaus
• 60g ongezouten pinda’s

Bereidingswijze (25 minuten):
1. Marineer de kip in sesamolie en sesamzaadjes. Bereid de noodles volgens de instructies op de verpakking.
2. Hak de bosui en knoflook fijn, snijd de winterpeen in dunne plakjes. Bak dit in 2 eetlepels (zonnebloem)olie.
3. Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog 10 minuten. Bak ondertussen de kip gaar in een andere hapjespan.
4. Meng de kip, groente, noodles en pinda’s met elkaar in 1 pan, voeg de sojasaus toe. Haal van het vuur, maak op smaak met een snufje zout.

Noodles met sperziebonen en sesamkip

Wil jij meer inspiratie voor heerlijke en gezonde maaltijden? Download dan ons gratis receptenboek!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?