Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we gemiddeld zo’n 40.000 gedachten hebben op een dag! En schrik niet, daarvan is 70% negatief. 

We denken de hele dag van alles, deze gedachten gaan van “Ik ben niks waard” tot ”ik zal het toch wel niet kunnen” Deze gedachten zijn niet altijd de waarheid. Je bent namelijk altijd iets waard en we kunnen misschien niet alles maar veel dingen kun je wel, of je kan nieuwe dingen proberen en leren. De gemene gedachten komen vaak naar boven als iets spannend is of als je het niet alleen kan. Maar dat is toch helemaal niet erg!

Geloof jezelf eens wat minder

Stop maar alvast om te denken dat je misleidende en negatieve gedachten helemaal kunt stoppen, dit is nou eenmaal hoe ons brein werkt.  Alleen… als je weet dat je gedachten niet de waarheid zijn en je zelfs om de tuin kunnen leiden, dan is het gemakkelijker om deze gedachten van een afstandje te bekijken en niet altijd aan te nemen.

Maar hoe?

Wees lief

Jij bent de belangrijkste persoon in je leven. Denk aan jezelf alsof je je beste vriendin bent. Wat zou je die vriendin aanraden? Maar ben ook lief en minder oordelend over anderen. De positieve energie die je uitstraalt krijg je ook weer terug.

Leidt jezelf af

Blijf je piekeren? Probeer jezelf dan af te leiden met dingen waarbij je geen kans krijgt om te piekeren. Zoals lekker meezingen en dansen op je favoriete muziek, ga sporten of maak een lekker recept.

Mensen zijn niet zo veel bezig met jou als je denkt

Vaak wordt het erg overschat wat anderen van je denken. Iedereen is vooral met zichzelf bezig. Dus wanneer jij in je hoofd een heel verhaal maakt wat anderen over je denken zitten die anderen met hun gedachten heel ergens anders, meestal bij zichzelf.

Bij veel mensen gaan er tijdens een afvalproces veel negatieve gedachten rond in je hoofd. Denk niet: “Ik ben lelijk en dik, en afvallen lukt mij toch niet.” Dat zijn gemene en misleidende gedachtes. Maar je kunt ook denken: “Oké, wat zou ik tegen mijn vriendin zeggen”. Dan kom je meestal uit bij: ”Wat goed dat je voor jezelf kiest en begin eens met gezonder gaan eten en meer bewegen, zoek balans en vergeet niet te genieten van het leven!” 💕

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?