Snel, makkelijk en gezond! In 20 minuutjes heb je een volledige maaltijd op tafel staan. Een goed gevulde soep met genoeg vitamines, vezels en mineralen.

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten
• 2 witte uien
• 2 tenen knoflook
• ¼ madame jeanette / 1 chilipeper
• 2 broccoli
• 1 venkel
• 1 duimpje gember
• 3 citroenbladeren (kun je dat niet vinden gebruik dan citroengras)
• 1 blokje groentebouillon (bv. van Zonnatura)
• 2 eieren
• 200 gr. gebraden kippendij stukjes

Bereidingswijze
1. Hak de ui, peper en knoflook fijn. Fruit in 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan.
2. Snijd de broccoli en venkel in stukken, bak deze mee. Snijd dan de gember en citroenbladeren fijn, en voeg deze toe.
3. Breng een pannetje water aan de kook, doe de eieren erin en zet de kookwekker op 7 minuten.
4. Kook 1,5 liter water in de waterkoker en voeg deze toe aan de pan met de broccoli en venkel. Voeg het bouillonblokje toe.
5. Haal de pan van het vuur wanneer alles zo’n 5 minuten heeft gekookt. Pureer dan tot een gladde soep.
6. Voeg als laatste de gebraden kippendij stukjes toe en verdeel de soep over 4 schaaltjes.
7. Pel de eieren en snijd in plakjes, verdeel over de vier kommen.

Zlim recept - Maaltijdsoep met broccoli, venkel en kippendijen

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?