Wat zijn lightproducten?

Lightproducten zijn producten waar minimaal 30% minder suikers, vetten of calorieën in het product zitten dan de originele versie. Het is wettelijk bepaald dat de fabrikant van het product verplicht is om te vermelden welke voedingswaarde is verlaagd.

Zijn lightproducten gezonder?

Een grote reden voor mensen om te kiezen voor het lightproduct is omdat ze denken gezonder bezig te zijn of gewicht willen verliezen. Dit is helemaal niet gek want de marketing van deze producten doet ook erg zijn best om dit voorkomen in stand te houden.

In lightproducten worden de suikers, vetten of calorieën vervangen. In de meeste lichtproducten is het vet vervangen door kunstmatige toevoegingen om het product weer lekker te maken. Dan eet je dus minder vet maar wel meer (kunstmatige) suikers. 

Kunstmatige suikers geven geen seintje van verzadiging door aan je hersenen en zo krijg je vaak weer te veel calorieën binnen. Lastige kwestie is het dus!

Maar wat dan wel?

Probeer altijd te kiezen voor het onbewerkte en verse product. Deze producten kun je juist herkennen door de termen ‘light’ en ‘0% vet’ te vermijden. Tijdens het afvallen moet je juist de echte voeding eten, het zal je beter en langer een verzadigd gevoel geven waardoor je minder snel naar slechte tussendoortjes gaat grijpen. De vetten en suikers in onbewerkte producten kunnen prima door je lichaam gebruikt worden. Dus wees daar vooral niet bang voor. Dus in plaats van Yoghurt met sinaasappelsap en 0% vet, kies voor normale yoghurt en pel een sinaasappel zelf en voeg deze toe aan je yoghurt. 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?