Jezelf zijn en goed voor jezelf zorgen is een dagelijks gespreksonderwerk in onze Zlim-studio’s. Immers jijzelf bent het belangrijkste instrument van je leven. Net zoals een timmerman zijn gereedschap goed onderhoudt, is het belangrijk dat wij onszelf goed onderhouden. Zowel fysiek als mentaal. Pas dan kun je optimaal leven en je doelen bewerkstelligen en je beste en fijnste zelf zijn. 

Maar hoe doe je dat? 

Vijf eenvoudige tips die het verschil kunnen maken: 

Tijd voor jezelf 

Plan elke dag even me-time in. Een kwartiertje mediteren in de ochtend, een wandeling na het eten, of een uurtje met een boek op de bank. Als je dat tot je dagelijkse routine maakt, maakt het een wereld van verschil. Je laadt jezelf op. En doordat je aan anderen laat zien dat tijd voor jezelf belangrijk is, geef je de ander onbewust toestemming hetzelfde te doen. Daar knappen we allemaal van op! 

Nee zeggen 

We zijn moeder, dochter, vriendin, echtgenoot en werknemer. Soms allemaal tegelijk. In al die rollen wordt er een beroep op ons gedaan. Al die rollen kosten tijd en energie. Vergeet niet: vragen mag. Maar alleen als de ander ook ‘nee’ mag zeggen. Met nee zeggen blijf je in je kracht en blijft de onderlinge relatie authentiek en respectvol. Goed voor beide partijen! 

Positieve mindset 

“Je mag niet aan een sinaasappel denken”. Het is al gebeurd, toch? 

Een van de grondbeginselen van NLP (neuro linguïstisch programmeren) is positief verwoorden. Benoemen en denken aan wat je wel wilt. Verwoord je wensen en opmerkingen positief. Dan creëer je een goede denkrichting, de passende antwoorden komen vanzelf op je pad. Dit geldt niet alleen in gesprekken met anderen maar juist ook voor gesprekken die je in je eigen hoofd voert. 

Doe waar jij gelukkig van wordt

Waar word je gelukkig van? Wist je dat plezier en levenslust een van de krachtigste drijfveren in een menselijk leven zijn? Ga op zoek naar en doe waar je lol in hebt. Schilderen, dansen, zingen, schrijven: Whatever…. Durf hierin ook een amateur of een beginneling te zijn. Het maakt namelijk niet uit. Alles wat je met plezier en lol doet levert bakken met energie! 

Vergelijk jezelf niet met anderen

De bekende Engelse schrijver Oscar Wilde zei het al in de 19e eeuw: Be yourself, the others are allready taken. Need I say more…??

Benieuwd naar wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?