Fruit eten na het avondeten, is dat ongezond of kun je dat gewoon rustig eten? Er wordt wel eens beweert dat je verteringsstelsel al zo druk is met voedingsstoffen uit de maaltijd halen, dat het lichaam geen tijd meer heeft om het fruit te verwerken. Dit zou dan bovenop de maaltijd liggen te rotten in je lichaam. Alle goede stoffen zouden dan al verdwenen zijn voordat ze kunnen worden opgenomen. Maar is dat wel zo?

Fruit gaat niet rotten in je maag

Dat fruit na het avondeten ongezond is, is een hardnekkig fabeltje. Gelukkig werkt ons lichaam een stuk efficiënter dan dat. Koolhydraten, eiwitten en vetten, ze kunnen allemaal tegelijkertijd verteerd worden. Het maag darmstelsel is zo ingericht dat voedsel niet gaat rotten en dat het lichaam alles uit je voeding kan halen wat het nodig heeft. In welke volgorde je het ook eet. Het is bovendien praktisch onmogelijk om alle voedingsstoffen ‘los’ te eten. De meeste maaltijden bestaan immers uit een combinatie van deze stoffen.

Fruit bij de maaltijd heeft ook voordelen

Fruit is perfect om tussendoor te eten, maar fruit bij de maaltijd heeft ook z’n voordelen. Ten eerste omdat je dan niet kan vergeten om fruit te eten, zoals je zelf al aangeeft. Maar fruit kan ook helpen om ijzer uit plantaardige voedingsmiddelen te halen. Heel nuttig voor vegetariërs en veganisten dus, die hun ijzer niet uit vlees halen.

Gezond en verantwoord eten

Wil jij ook fitter worden en weten hoe je gezond en verantwoord kunt eten? Dan kan Zlim jou helpen. Met onze aanpak verhoog je de kwaliteit van je leven en verlaag je je risico op welvaartsziekten zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, hart- en vaatziekten, overbelasting van gewrichten en nog veel meer. Daarnaast helpen onze diëtisten en gewichtsconsulenten jou met een persoonlijk plan dat bij jou past. Kom nu naar een Zlim vestiging bij jou in de buurt voor een uitgebreid kennismakingsgesprek.

Wil jij inspiratie voor heerlijke en vooral gezonde maaltijden? Download dan ons gratis receptenboek!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?