Water is onmisbaar als brandstof voor je lichaam. Zonder water kun je hooguit 4 dagen overleven, een uitdroging van ‘maar’ 2% kan al zorgen voor een energieverlies tot 20%. Water houdt ons lichaam op temperatuur en helpt onze nieren met afvoeren van afvalstoffen. Dat laatste is een heel belangrijk proces, ook tijdens het afvallen.

Het advies voor volwassenen is om per dag 1,5 tot 2 liter vocht te drinken. Omdat water geen calorieën bevat, is het een goede en gezonde dorstlesser. Gebruik je kraanwater, dan is dat ook nog eens beter voor het milieu. In deze video van het Voedingscentrum wordt er helder uitgelegd hoe belangrijk water voor je is.

Zlim water drinken

Geen zoete (fris)dranken, maar water

Het is niet alleen belangrijk voor jezelf om water lekker te vinden, maar ook zeker voor je kind. Een gezonde basis is belangrijk en daarbij is water een juiste stap in de goede richting. Leer je kind dan ook om water te drinken in plaats van zoete (fris)dranken.

Iedereen kent ze ook: de kant-en-klaar felgekleurde pakjes drinken met jouw kind zijn favoriete Disneyfiguur. Helaas bijna altijd gevuld met suikerwater of water aangevuld met chemische zoetstoffen. Zogenaamde suikervrije drankjes zijn ook niet de oplossing, die bevatten misschien geen suiker maar wel sucralose, cyclaamzuur, aspartaam en andere zoetstoffen die ook verslavend zijn.

Veel suiker in pakjes drinken

Er zit nog steeds erg veel suiker in pakjes sap, vruchtendrank en frisdrank. Dat blijkt uit een steekproef van het Voedingscentrum. Er zijn in het afgelopen jaar wel stappen gezet door fabrikanten om het suikergehalte te verlagen, maar nog altijd bevatten veel pakjes drinken (200 ml) zo’n 3 tot 5 suikerklontjes zoals de onderstaande foto van het Voedingscentrum laat zien.

Uit een ander onderzoek blijkt dat zelfs het vervangen van één glas frisdrank door water al een positief effect heeft op je gewicht en gezondheid. Kortom redenen genoeg om je waterflesje nogmaals te vullen!

Voedingscentrum suiker in pakjes dranken

Bron: Voedingscentrum.nl

Herbruikbare drinkfles is een milieubewuste optie

Een goedkope en betere optie is het aanbieden van een herbruikbare drinkfles. Vul deze gewoon met water. Tegenwoordig zijn er bij de meest goedkope winkels drinkfles varianten te koop met prints van de meest bekende tekenfilm- en of striphelden. Kinderen zijn nou eenmaal ontzettend gevoelig voor verpakkingen. En als je dan toch bezig bent, schaf voor jezelf ook een herbruikbare fles aan. Zo kun je altijd water meenemen en hoef je geen plastic wegwerpflessen te kopen. Lekker milieubewust! Reinig je flesje wel goed elke dag.

Pimp je water

Vind je water saai? Maak het lekkerder door er komkommer, citroen, limoen, tijm of stukjes fruit aan toe te voegen. Wordt het een warme dag? Voeg dan voor het vullen van de drinkfles een of twee ijsklontjes toe en vul de rest aan met water. Zo blijft het water een tijdlang fris.

Wil jij inspiratie voor heerlijke en gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?