Het terrasseizoen is weer aangebroken en velen van ons kijken uit naar ontspannen momenten in de buitenlucht, genietend van een verfrissend drankje en goed gezelschap. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je gezonde gewoonten te laten varen zodra je op een terras belandt, is het belangrijk om ook daar een bewuste keuze te maken. In deze blog delen we enkele tips om gezond te genieten van een terras, zodat je kunt ontspannen zonder schuldgevoelens.


1. Kies voor een gezonde optie op het menu:

Bij het bestellen van eten en drinken op een terras is het verleidelijk om te kiezen voor calorierijke snacks en suikerhoudende drankjes. Maar steeds meer horecagelegenheden bieden gezondere alternatieven aan. Ga voor een salade, gegrilde groenten of voor proteïne zoals kip of vis. Vraag de dressing of saus apart zodat je deze zelf kan doseren. Kies bij drankjes voor water, verse (groenten)sappen of ongezoete thee in plaats van suikerhoudende frisdranken.


2. Beheers de portiegrootte:

Restaurants kunnen vaak grote porties serveren, die verleidelijk zijn om helemaal op te eten. Probeer bewust te zijn van je hongergevoel en eet alleen totdat je genoeg hebt. Als je nog steeds trek hebt, kun je altijd nog een kleine portie bestellen. Het gaat erom dat je geniet van de ervaring zonder jezelf te overladen.


3. Vermijd overmatig alcoholgebruik:

Het is verleidelijk om op een terras te genieten van een paar drankjes, maar overmatig alcoholgebruik kan zowel je gezondheid als je besluitvormingsvermogen beïnvloeden. Beperk je alcoholinname door te kiezen voor lichtere opties zoals een glas wijn of een alcoholvrij alternatief. Drink daarnaast voldoende water om gehydrateerd te blijven.


4. Blijf actief:

Een terrasje pakken betekent niet dat je de hele dag stil moet zitten. Probeer je uitje te combineren met lichaamsbeweging. Kies voor een terras dat dicht bij een park of een natuurgebied ligt, zodat je na het genieten van je drankje een wandeling kunt maken. Of maak gebruik van een fiets om naar het terras te gaan, zodat je ook nog wat beweging krijgt.


5. Geniet van het moment:

Een terrasje pakken gaat niet alleen om eten en drinken, maar ook om ontspanning en sociale interactie. Neem de tijd om te genieten van je omgeving, de mensen met wie je bent en de sfeer op het terras. Maak bewust contact met je gezelschap en laat de elektronische apparaten even links liggen. Het gaat erom te ontspannen en te genieten van het moment!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?