Het is eigenlijk heel simpel, in alle verschillende soorten voeding zitten ook verschillende belangrijke soorten vitamines en mineralen. Anno 2022 eten we vaak veel te eenzijdig en ziet ons ontbijt en lunch er vaak hetzelfde uit. We rouleren in de avond met een paar recepten en dat is het dan.

Door goed gevarieerd te eten krijg je makkelijker en sneller alle nodige voedingstoffen binnen en voorkom je dat je belangrijke voedingswaarde mist. 

Hoe eet je goed gevarieerd?

Er zijn een aantal tips waarmee je gemakkelijker gevarieerd kan eten en zo sneller en makkelijker aan al je voedingsstoffen komt.

  1. Minimaliseer bewerkt voedsel (pakjes en zakjes) in je voeding zodat je zelf in de hand hebt wat je precies binnenkrijgt en hoe je dit gevarieerd kan aanpakken. Kies dus voor zoveel mogelijke pure en biologische producten.
  •  Heb je moeite met inspiratie op doen voor het avondeten? Neem een abonnement op een maaltijdbox. Deze boxen bevatten verse producten en je kunt elke week kiezen uit meerdere recepten waaruit je weer nieuwe favorieten kunt halen
  • Maak een kleurrijk bordje! Hoe meer verschillende kleuren voedsel je hebt op je bord hoe meer divers de vitamines en mineralen zijn. Dus voeg verschillende kleuren groente toe aan je pastasaus of maak een kleurrijke salade.
  • Varieer in het beleg op je boterham of cracker en in de topping in je yoghurt. We zien veel dat mensen het fijn vinden om te ontbijten met yoghurt en de lunchen met brood of crackers. Dit is prima alleen varieer elke dag met wat je erin en erop doet.

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over gezonde voeding? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?