Je kunt deze lekkere salade prima van te voren bereiden en in de koelkast bewaren. De dressing kun je dan het beste pas over de salade doen op het moment van opdienen. Deze salade is heerlijk licht en ontzettend smaakvol!

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten
200 gr. rijst
200 gr. radijs
100 gr. zeekraal
1 avocado
250 gr. trostomaatjes
200 gr. garnaaltjes
1/2 citroen
100 ml magere yoghurt
1 el dille
1 el olijfolie
2 el zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze
1. Kook de rijst gaar: 4 kleine kopjes rijst op 8 kopjes water. Laat de deksel van de pan, roer af en toe door.
2 . Snijd de radijs in schijfjes en de avocado in blokjes. Halveer de tomaatjes. Doe alles in een slakom.
3. Verwarm 2 el zonnebloemolie in een hapjespan. Bak de garnalen en zeekraal in 3 minuten gaar.
4. Haal de rijst van het vuur wanneer het water helemaal is opgenomen.
5. Doe de rijst, garnalen en zeekraal in de slakom. Maak dan de dressing van olijfolie, yoghurt, sap van een halve citroen en dille. Meng alles goed door elkaar.

Zlim recept frisse rijstsalade met garnaaltjes en zeekraal

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?