Ga je bijna op vakantie? Wat heerlijk! Maar ben je bang dat je na de vakantie niet meer fit thuiskomt? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je namelijk hoe je met de juiste tips ook tijdens je vakantie fit kunt blijven.  

  1. Onderneem een actief uitje. 

Bezoek een stadje of maak een mooie hike in de natuur. Op alle soorten vakantiebestemmingen zijn actieve uitjes mogelijk.  

  1. Ga het water in! 

Ga je naar de zon? Grote kans dat er een zwembad of zee dichtbij is. Zwemmen is een geweldige manier van bewegen en ook nog een heerlijk verkoelend. Maar denk ook eens aan een watersport. Huur een sup-bord of een waterfiets. 

  1. Bezoek de Gym in het hotel. 

In de meeste hotels is er een gym aanwezig. Het hoeft geen grote gym te zijn en je hoeft er niet lang rond te hangen maar hoe heerlijk is het als je 15 minuutjes voor het ontbijt even wat oefeningen doet om zo de dag te kan starten. Gelijk goed voor je metabolisme! 

  1. Blijf gezond eten. 

Wil je fit blijven dan is niet alleen bewegen belangrijk maar ook je voeding! Probeer niet helemaal uit de bocht te schieten. Natuurlijk is het lekker om op vakantie jezelf wat te gunnen en doe dit ook zeker! Maar spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je 1 maaltijd per dag gezond houdt. Zoals bijvoorbeeld het ontbijt. 

  1. Geniet! 

Misschien wel het allerbelangrijkste: geniet! Een vakantie zorgt ervoor dat je stresshormoon cortisol daalt. En een laag cortisolgehalte zorgt ervoor dat je lichaam beter vet kan verbranden, je beter slaapt en simpelweg beter in je vel zit! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?