Zodra we in de spiegel kijken zien we allemaal wel wat zones waar we meer en minder blij mee zijn. Natuurlijk hoeven we er niet allemaal hetzelfde uit te zien, dat zou saai zijn. Het gaat er vooral om dat je lekker in je vel zit. Goed eten, lekker bewegen, een gezond lijf voelt toch het beste. Dát geeft je die positive vibe. Zlim helpt je graag bij het vinden van jouw balans tussen gezond en genieten. Naast voedingsadvies ga je bij ons bewegen volgens een op maat gemaakt programma in een warmtecabine. Maar, waarom moet dat eigenlijk in de warmte? Wat zijn de voordelen van bewegen volgens deze Thermo Fysische Methode?

Wat is de Thermo Fysische Methode?

Kort gezegd is bewegen volgens de Thermo Fysische Methode (TFM) het uitvoeren van oefeningen in een verwarmde cabine. Het is niet iets heel nieuws. Al ruim dertig jaar geleden werd deze bewegingstherapie bedacht door een Zwitser in samenwerking met een Amerikaanse arts. De Thermo Fysische Methode is gebaseerd op algemeen aanvaarde principes uit de sportgeneeskunde, de fysiotherapie en de voedingsleer. En behoorlijk succesvol, want in al die jaren zijn al vele vrouwen het te veel aan centimeters en kilo’s met deze methode kwijt geraakt.

De warmtecabine

Bewegen in de warmte. Maar dus niet zomaar wat bewegingen op een matje in een zaaltje. Je doet oefeningen op maat, in cabines. Deze cabines worden verwarmd tot een temperatuur van 36 graden. Omdat je hoofd buiten de cabine blijft, is het heel aangenaam bewegen. Je hoofd blijft lekker koel. Dus ook als je niet zo’n fan bent van bijvoorbeeld de sauna kun je toch deze methode van inspanning verdragen. De cabines zijn horizontaal, dus je doet de op maat gemaakte oefeningen dan ook voornamelijk liggend. Ook dat heeft zo z’n voordelen voor je lijf.

Wat doet de Thermo Fysische Methode met je lichaam?

Het programma wat je bij Zlim volgt is voor jou op maat gemaakt. Dat houdt in dat het is afgestemd op je conditie, je leeftijd en je gezondheid. Als je gewicht wat aan de hoge kant is, is de warmtecabine ook een uitkomst: door de voornamelijk liggende houding worden je gewrichten minder belast. Het is dan makkelijker vol te houden, je gewrichten worden niet overbelast waardoor je beter kan bewegen en dat motiveert. Bovendien is bewegen op deze manier ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld reuma, fibromyalgie, atrose, atritis, rugpijn of (sport)blessures. Ook voor mensen op leeftijd is het een veilige manier om blessurevrij in beweging te blijven.

De warmte in de cabine zorgt ervoor dat je geen warming up nodig hebt en ook een cooling down niet nodig is. Je voert dus 30 minuten uitsluitend oefeningen uit die resultaat hebben, dát is nog eens een efficiënte manier van inspanning!

Zlim sporten met rugklachten

Nog meer voordelen met de Thermo Fysische Methode

Geen belasting op je gewrichten, geen warming up en/ of cooling down, een aangename warmte, zomaar al drie voordelen van bewegen volgens de methode van TFM. Maar er is meer. Want behalve het gebrek aan warming up, is er ook geen spierpijn! Door de constante warmte koelen je spieren niet af tijdens rustpauzes tussen de oefeningen. Op die manier kun je meer resultaat behalen in minder tijd. Door de warmte is ook je bloedsomloop of bloedcirculatie beter. Je spieren voeren daardoor makkelijker melkzuur af, zodat er geen sprake is van spierpijn. Beter doorbloede spieren nemen ook meer zuurstof op, waardoor de bewegingen makkelijker zijn uit te voeren en vol te houden. Je kunt dus zelfs meer herhalingen aan. Klinkt goed hè, slechts een half uurtje bewegen, nog warm en ontspannen ook, geen blessures en nauwelijks kans op spierpijn. Wat wil je eigenlijk nog meer?

Resultaat is waar het om gaat

Resultaat. Dat is wat we willen en waar het natuurlijk vooral om gaat. En dat krijg je. Gegarandeerd. Het allerfijnste voordeel aan bewegen volgens deze methode van TFM is namelijk de hogere vetverbranding, veroorzaakt door de verhoogde temperatuur. Al vele dames hebben het bij Zlim ervaren; je verliest niet alleen kilo’s, maar ook centimeters! En dat is wat we willen, dáár doen we het voor. Voor al je inspanningen word je dus beloond met een aanzienlijk slanker en strakker figuur. In combinatie met de ozontherapie en het voedingsadvies door gediplomeerde diëtisten en voedingsdeskundigen, behaal je zeker het meest optimale resultaat.

Bij Zlim helpen we je graag op weg naar een goede balans tussen gezond en genieten. Onze diëtisten en voedingsdeskundigen geven je advies over gezond en lekker eten, je beweegt altijd onder persoonlijke begeleiding en ervaart àlle voordelen die de warmte- en ozoncabine je bieden. Kortom, Zlim helpt je weer stralend in je vel!

Nieuwsgierig naar wat jij kunt behalen met Zlim? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde vestiging voor een kennismakingsgesprek.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?