Back in shape na zwangerschap?

Back in shape na zwangerschap

De meeste moeders willen zo snel mogelijk back in shape komen na de zwangerschap. Na 9 maanden ben je eindelijk bevallen van je prachtige kindje. Fantastisch! Totdat je in de spiegel kijkt. Jouw lichaam ziet er niet meer uit zoals het geweest is. Daarnaast kun je fysieke klachten ervaren zoals last van je buik, rug en bekken. Wij vertellen jou hoe je binnen no-time back in shape komt na de zwangerschap.  

Op deze manier kom je snel back in shape na de zwangerschap

Zlim heeft al jarenlange ervaring op het gebied van bewegen en afvallen. Wij hebben dan ook al ontzettend veel vrouwen geholpen back in shape te komen na de zwangerschap. We komen veel vrouwen tegen die te snel en te veel willen. Echter is het belangrijk om jouw lichaam voldoende tijd te gunnen om te herstellen. 

Wanneer je bent bevallen neem je de eerste week volledige rust. Na deze week kun je rustig weer beginnen met licht intensieve bewegingen zoals wandelen of huishoudelijke klusjes. Mits jouw lichaam het toelaat kun je 6 weken na de zwangerschap echt beginnen met back in shape komen. 

Zlim kan jou hierbij helpen. Hiervoor hanteren wij de Zlim methode. Deze methode bewijst zich al meer dan 30 jaar. Bij Zlim is iedere vrouw uniek. Daarom volg je een individueel programma dat volledig wordt afgestemd op jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. Dit programma helpt jou back in shape te komen na de zwangerschap.  

Het programma bestaat uit bewegen in warmtecabines en individuele voedingsbegeleiding. Je sluit het bewegen bij Zlim af met een ontspannen ozontherapie.  

De ideale oefening om back in shape te komen na de zwangerschap

6 weken na de zwangerschap mag je weer wat intensiever aan de slag met back in shape komen, mits jouw lichaam het toelaat natuurlijk. Start voorzichtig! Om te bepalen welke oefeningen je wel en niet kan doen is het belangrijk om te kijken naar wat jij aan sport tijdens de zwangerschap hebt gedaan. Heb jij weinig of niet gesport tijdens de zwangerschap? Dan kun je beter beginnen met wat minder intensieve oefeningen zoals wandelen, zwemmen of fietsen om de kans op blessures te verkleinen. Wij geven je verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om back in shape te komen na de zwangerschap. 

Oefeningen uitvoeren op twee benen 

Na de zwangerschap is het ontzettend belangrijk om oefeningen op twee benen uit te voeren. Doe jij oefeningen op één been? Dan loop je het risico om bekkeninstabiliteit te krijgen.  

Lopende lunges om je benen en billen te trainen 

Zijn de eerste 9 weken na de bevalling voorbij? Dan kun je aan de slag met het trainen van je billen en benen. Om back in shape te komen na de zwangerschap kun je lopende lunges doen. Je houdt in beide handen een tas vast. Stap naar voren uit, raak bijna met je knie de grond aan en stap weer door. Dit doe je een aantal keer om je benen en billen back in shape te krijgen na de zwangerschap.  

Planken voor een sterke onderrug 

Planken op je handen is een ideale oefening om back in shape te komen na de zwangerschap. Zet je handen onder je schouders. Je rust dus niet op je ellenbogen. Je zal al snel merken dat je last krijgt van je polsen en dat je schouders verzuren. Je zal dan ook zien dat je dit de eerste keer misschien maar 30 seconden volhoudt. Wanneer je dit regelmatig oefent kun je het op een gegeven moment 4 minuten achter elkaar volhouden. Als dit het geval is heb je een sterke onderrug. Deze oefening is niet alleen goed voor je onderrug maar ook om je buik back in shape te krijgen na de zwangerschap.

Een gezond en normaal voedingspatroon aanhouden

Voldoende beweging is niet het enige dat belangrijk is om back in shape te komen na de zwangerschap. Het volgen van een gezond en normaal voedingspatroon is ook essentieel. Je had tijdens je zwangerschap wellicht wat minder trek omdat je zo’n grote buik had. Maar na de bevalling krijgen veel vrouwen weer meer trek in eten. Wanneer je borstvoeding geeft heb je waarschijnlijk nog eens extra trek. 

Al die lekkere trek helpt natuurlijk niet wanneer je back in shape wil komen na je zwangerschap. Probeer zo snel mogelijk na de bevalling weer een gezond en normaal voedingspatroon aan te houden. Wanneer je borstvoeding geeft heb je aan drie maaltijden per dag waarschijnlijk niet genoeg. In dat geval kun je bij je ontbijt en lunch een extra bruine boterham eten en ’s avonds wat extra groenten of een extra aardappel pakken. Daarnaast raden we je aan om voor gezonde en verantwoorde tussendoortjes te kiezen.  

Af en toe wat lekkers snacken moet uiteraard ook gewoon kunnen. Lekkere snacks die wellicht wat minder gezond zijn. Zlim helpt jou graag de juiste balans te vinden tussen gezond en genieten. Alleen op die manier kun jij back in shape komen na de zwangerschap.  

Wil je inspiratie voor heerlijke en voornamelijk gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Back in shape na de zwangerschap? Maak kennis met Zlim

Het is van groot belang om jouw lichaam de tijd te gunnen die het nodig heeft na de bevalling. Ga niet te snel aan de slag met sporten, denk goed aan jezelf en geniet van je prachtige baby. Zlim kan jou helpen met back in shape komen na de zwangerschap. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek.  

 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?