De zomer komt er bijna aan, dus het is tijd voor heerlijke zomerse recepten! Dit keer hebben wij een heerlijke, frisse aardappelsalade met forel. Deze is niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker makkelijk om te maken!

Benodigdheden:

  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g gerookte forelfilet, in kleine stukjes
  • 1 avocado, in kleine blokjes gesneden
  • 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 kopje Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de aardappelblokjes in een grote pan met kokend water tot ze gaar zijn.
  2. Haal de puntjes van de sperziebonen en voeg ze dan toe tijdens de laatste 3 minuten van het koken.
  3. Giet de aardappelen en bonen af en spoel ze af met koud water.
  4. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, mayonaise, witte wijnazijn, dijonmosterd, knoflook en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de afgekoelde aardappelen en sperziebonen toe aan de kom en meng goed met de dressing.
  6. Voeg de gerookte forel, avocado en radijsjes toe en meng voorzichtig.
  7. Breng de salade op smaak met extra zout en peper indien nodig.
  8. Serveer de aardappelsalade gekoeld en garneer indien gewenst met extra dille.

Geniet van je heerlijke aardappelsalade meg forel, perfect voor bij een zomerse barbecue-avond!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?