Thuis bewegen is de ideale manier om wat extra calorieën te verbranden. Je vindt tegenwoordig tal van video’s om iedere dag actief te blijven. Zeker tijdens de coronaperiode komt er steeds meer online. Veel mensen werken thuis en zouden wel wat extra willen bewegen. Wij hebben 10 eenvoudige tips om tijdens je dagelijkse activiteiten wat extra beweging mee te pakken.

Tip 1: Zittend bellen? Doe het lopend!

Sinds de coronacrisis wordt er natuurlijk veel thuis gewerkt. Onze telefoon draait overuren. In de meeste gevallen bellen we zittend, bijvoorbeeld achter de computer. Word je gebeld of ga je bellen? Dan kun je natuurlijk ook opstaan en rondlopen door je woonkamer. Natuurlijk weten wij dat er ook veel mensen thuis werken die jonge kinderen hebben rondlopen. Dit kan al een sport op zich zijn.

Tip 2: Doe balansoefeningen om thuis meer te bewegen

Ga jij je tanden poetsen? Probeer dit dan eens op één been te doen. Je kunt dan na een minuut van been wisselen. Zo probeer je het iedere ochtend iets langer vol te houden.

Tip 3: Planken voor het slapengaan, of juist wanneer je opstaat

Een klant van ons vertelde dat zij samen met haar partner iedere avond voordat ze naar bed gaat een minuut gaat ‘Planken’. Dit vinden wij een top idee! Ben jij meer een ochtend mens? Dan kun je dit natuurlijk ook gewoon doen wanneer je wakker wordt. Het is wel belangrijk om goed op je houding te letten tijdens het planken. Hier vind je een YouTube video die laat zien hoe je dit het beste kunt doen.

Tip 4: 20 squats na ieder toiletbezoek

Doe na ieder toiletbezoek 20 squats! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te beginnen met 10 squats om dit vervolgens steeds verder op te bouwen. Het klinkt nu misschien een beetje gek, maar als je hier een gewoonte van maakt zul je zien dat het echt werkt! Vergeet niet om eerst je broek op te trekken natuurlijk! 😉

Tip 5: Laat beweging jouw vorm van afleiding zijn

Door al dat thuiswerken begrijpen wij dat je steeds meer voor verleidingen komt te staan. Die zak chips in de kast roept om je aandacht, maar doe het niet! Plak een opvallende sticker op de kast en denk even aan ons voordat je de kast open doet. Loop weg van die kast en ga op zoek naar een plek waar je kunt dippen. Onze collega Veerle van Zlim Weert laat jou zien hoe je effectief kan dippen.

Tip 6: Loop wat vaker de trap op én af

Herken je dat? Je hebt spullen in je hand die je eigenlijk naar boven moet brengen maar in plaats daarvan leg je het op de traptrede. Hierdoor hoef je de trap niet direct op te lopen. Juist wanneer je spullen vast hebt die naar boven moeten, is dit toch het ideale excuus om die trap een keer op en af te lopen. Zo kunnen we wat meer thuis bewegen!

Tip 7: Sta je te wachten? Jumping Jacks!

Thuis wat extra bewegen? Wanneer je thuis staat te wachten op een kopje koffie, kun je ondertussen een aantal jumping jacks doen. Hierbij is het wel belangrijk om, net als tijdens het zlimmen, goed jouw buikspieren aan te spannen.

via GIPHY

Tip 8: Poets jouw huis met passie

Een woning poetsen ervaren de meeste mensen niet als een leuke bezigheid. Maar je kunt het wel leuk maken! Thuis bewegen kan ook tijdens het poetsen. Zet jouw favoriete muziek aan en laat die heupen lekker swingen terwijl je poetst. Druk die spons met wat extra weerstand heen en weer over je keukenblad. Op een hoog tempo stofzuigen en dweilen? Hierdoor verbrandt jij weer wat extra calorieën!

Tip 9: Dans om thuis watt extra te bewegen

Dansen is een hele goede manier om thuis te bewegen. Het is dan ook ontzettend gezond! Dansen zorgt namelijk voor de aanmaak van endorfine, een stofje waar je blij en gelukkig van wordt. Zet jouw lievelingsnummer op en dans alsof niemand jou kan zien!

Tip 10: Zoek naar creatieve manieren om thuis te bewegen

Er is vast wel iets in jouw huis dat jou aanzet tot beweging. Dit kan letterlijk van alles zijn! Mijn dochter vroeg mij laatst om met haar te gaan hoelahoeppen. Een super leuke manier om thuis te bewegen. Welke uitdaging ga jij aan?

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?